Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Moixiganga ha representat els seus quadres en l’any del 300 aniversari

El ball de la Moixiganga de Vilafranca celebrava aquesta festa major els seus tres-cents anys d’existència.

A banda de les celebracions prèvies als dies de la més típica, la Moixiganga ha acompanyat com sempre Sant Fèlix durant els tres dies processons. Finalment, el dia 31 a la nit protagonitzava, després de l’entrada de Sant Fèlix a casa de l’administrador Toni Santisteban, els tradicionals quadres que representen la vida, mort i resurrecció de Jesucrist. La data més antiga en què s’esmenta la Moixiganga de Vilafranca és de l’any 1713, fa just 300 anys. En aquella època sant Fèlix encara no era patró de Vilafranca i per tant, el ball de la Moixiganga hauria sortit en algunes celebracions de caire popular o religiós. Amb el temps va anar adquirint importància, apareixent en les diverses festes majors de Vilafranca i d’altres dates assenyalades, fins que entorn de 1916 es va deixar de fer. Durant la festa major de 1985, es va recuperar el ball.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: