Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Granja Rural d’Espitlles ha organitzat una jornada de portes obertes per poder escollir i apadrinar el Gall de Nadal

Aquest passat dissabte al matí un grup de persones es va animar a participar a l’activitat organitzada en aquesta granja, propietat de la secretària de l’Associació de Criadors de Raça de Gallina Penedesenca, Maria Antònia Udina.

Als participants se’ls proposava triar el seu gall de Nadal i fer l’anellament que certificarà, que després de les 22 setmanes de creixement, aquest serà el que s’emportaran a casa a punt per cuinar.

L’activitat servia també per oferir una informació àmplia sobre el tipus de gall de raça penedesenca. Per aquest motiu es va convidar a participar-hi a Amadeu Francesc, el tècnic de l’Insitut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries de la Generalitat que va ser responsable de la recuperació de la raça al Penedès.

Entre els visitants de la granja hi havia públic familiar i adults, alguns d’ells que per primera vegada s’animava a comprar un gall de corral.

Mitjançant aquesta iniciativa particular de la granja Espitlles es va poder  conèixer la història de la raça autòctona de Gallina Penedenca.

I es podia visitar l’exposició de les varietats de la raça tradicional, amb l’aperdiuada, la barrada, la blat i la negre. També es va fer una visita guiada a la granja, amb els seus amplis espais enmig de les vinyes de la D.O. Penedès i es va parlar de les diverses raons culinàries que aconsellen consumir aquest excel·lent producte.

Apadrinar el Gall era gratuït, calia però el compromís de comprar-lo.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: