Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP demanarà al ple que s’anul·li l’acord per a l’oficina del DNI

La Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca presentarà una moció al ple municipal per la qual demana la nul·litat del conveni signat entre l’ajuntament i el Ministeri de l’Interior del Govern d’Espanya per cedir un local de propietat municipal a la policia nacional, on es faria la gestió de documents com el DNI o el passaport.

Des de la CUP opinen, que en plena crisi i amb un “dèficit estructural d’equipaments” a Vilafranca, no és moment per cedir a la policia un local valorat en 140.000 euros gratuïtament i durant 15 anys. I, d’altra banda, creuen que l’Ajuntament de Vilafranca hauria d’estar treballant per la “independència reclamada per la població catalana i també vilafranquina” de forma massiva el passat 11 de setembre, enlloc d’arribar a acords amb el Ministeri de l’Interior, una estructura de l’estat espanyol que, segons la CUP, “ens nega la llibertat i ens reprimeix com a poble”.

Exposant aquests motius, la CUP demana a la seva moció que el govern municipal “trenqui de manera immediata i unilateral el conveni” i es dediqui a “treballar per l’alliberament del nostre poble i per combatre la crisi social”. En cas contrari, demanen que l’Ajuntament convoqui una consulta, per tal que els vilafranquins puguin decidir si volen o no unes oficines de la policia espanyola a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: