Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Casanovas dóna el tret de sortida al Tricentenari amb Auca del Born

Dijous vinent s’estrena el nou projecte del dramaturg i director teatral vilafranquí Jordi Casanovas. L’espectacle Auca del Born servirà per inaugurar el Tricentenari del 1714 a Barcelona, però també per obrir definitivament els espais del nou equipament cultural polivalent del Born, que serà l’epicentre dels actes commemoratius.

Casanovas és l’autor i director d’Auca del Born, un enfilall d’escenes ràpides i simultànies que, a la manera d’una auca, perfilen la vida al Born durant el 1700. En total són 48 escenes breus, interpretades per una trentena d’actors situats en diferents punts del jaciment i de les passarel·les que l’envolten.

Després de pronunciar el pregó de la festa major de Vilafranca, Casanovas explicava als nostres micròfons que aquest és un espectacle diferent de tot el que ha fet fins ara i que el va sorprendre una mica l’encàrrec.

Auca del Born vol ser un homenatge als ciutadans que van viure i lluitar en un barri optimista i vital. Els espectadors, a peu dret, aniran desplaçant-se pels balcons del centre guiats pels personatges de la funció.

Les representacions d’Auca del Born s’allargaran del 12 fins al 28 de setembre, excepte els dies 16, 17, 18 i 25. L’espectacle comença sempre a les nou i les entrades costen 2 euros. Al web tricentenari.bcn.cat es pot trobar informació més detallada i comprar les entrades.

Casanovas té altres projectes pendents, com ara la part final de la seva trilogia sobre Catalunya. L’obra, que es titula Vilafranca, ha de ser representada per un repartiment força nombrós i haurem d’esperar per a veure-la sobre els escenaris. Però el dramaturg no ha deixat de prendre nota de les darreres sensacions d’aquesta festa major i, especialment, del seu paper com a pregoner.

D’altra banda, la Flyhard, la companyia de Casanovas, integrada a més per les vilafranquins Clara Cols i Roser Blanch, ha estat fent reformes a la seva sala del barri de Sants durant aquest estiu. Però la maquinària no ha deixat de funcionar. Porten Smiley, una història d’amor, de Guillem Clua, a la sala 2 del Club Capitol d’avui fins al 28 de setembre. A més, estrenen ja a la sala reformada Comment te dire Adieu, de Sergi Manel Alonso, el proper 19 de setembre i fins al 7 d’octubre.

Finalment, la comèdia negra El Rei Borni, de Marc Creuhet, encara es pot veure fins divendres de la setmana vinent al Barts Teatre de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: