Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presentarà als Monjos un documental sobre el bombardeig que va patir aquest municipi l’agost del 1938

Aquest dissabte a les 7 de la tarda i en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, l’Ajuntament dels Monjos i l’Institut d’Estudis Penedesencs, organitzen la presentació al CIARGA del llibre de David Gesalí i David Íñiguez , "La guerra aèria a Catalunya", a càrrec dels autors. També es presentarà el documental "El bombardeig del 6 d’agost de 1938 als Monjos", a càrrec del seu autor: Ernest Artigas "Tuckie".

A més es més es podran visitar els espais patrimonials annexos al CIARGA i es podrà escoltar música, tot prenent una copa de cava.

I el diumenge hi haurà portes obertes al CIARGA.

El documental d’Ernest Artigas "Tuckie", mostra el bombardeig del 6 d’agost de 1938 sobre l’aeròdrom i el nucli urbà dels Monjos per part dels Savoia S-79 italians. El documental utilitza diverses tècniques audiovisuals i gràfiques, des de les digitals a les analògiques, per tal d’explicar de forma sintètica, els preparatius de l’atac, la seva realització i les seves conseqüències. Imatges virtuals i reals es combinen a la perfecció per descriure de forma entenedora aquest episodi de la guerra aèria de Catalunya.

El llibre de Gesalí i Íñiguez, analitza com, durant la Guerra Civil, Catalunya fou l’escenari d’una guerra sense treva on s’experimentaren noves tàctiques i estratègies, tant al camp de batalla com a la rereguarda.

 

La guerra aèria a Catalunya (1936-1939) constitueix una crònica visual que proporciona una acurada selecció d ’imatges inèdites, representatives i de qualitat, però sobretot pretén ser un llibre d’investigació històrica on es desvetllen episodis i fets relacionats amb l’aviació a la Guerra d’Espanya rescatats de l’oblit. Per primera vegada es presenta la guerra aèria emmarcada en una perspectiva global i amb tota la seva complexitat: les estratègies existents en el rerefons dels bombardeigs, la defensa del territori, la fabricació i adquisició d’armes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: