Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Mossos d’Esquadra de l’Alt Penedès destaquen la tranquil·litat d’aquest estiu a nivell de fets delictius a la comarca

A falta de xifres definitives, la valoració que fan els agents de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès sobre aquest estiu és positiva.

El balanç és similar al de l’estiu anterior i destaca la tranquil·litat en general, malgrat que hi ha hagut esdeveniments importants com el pas de la Vuelta Ciclista a Espanya o la celebració de la Via Catalana per la Independència.

Els Mossos de l’Alt Penedès despleguen cada estiu, com a tot Catalunya, el dispositiu Gregal, centrat sobretot en evitar robatoris a l’interior de les llars quan els seus habitants són fora de vacances. En aquest sentit, a la comarca no s’ha produït cap repunt de l’activitat delictiva i els delictes puntuals que s’han comès segueixen la tònica de la resta de l’any. El mateix ha passat amb els assalts violents i els robatoris de coure.

D’altra banda, durant l’estiu, l’Alt Penedès és una comarca especialment complicada a l’hora de cobrir la seguretat durant les festes majors. Per això, el cos dels Mossos d’Esquadra desenvolupa un dispositiu especial per oferir una resposta ràpida en actes multitudinaris com empalmades o correfocs. Aquest estiu no hi ha hagut incidents destacables tret d’una agressió a Sant Llorenç d’Hortons per la qual no hi ha hagut denúncia.

La comarca també ha afrontat aquest estiu dos esdeveniments importants: la Vuelta Ciclista a Espanya, que va travessar la comarca des de Pontons fins a Olesa passant per Vilafranca;

i la Via Catalana per la Independència, amb la mobilització de 80.000 persones a tot l’Alt Penedès. En tots dos esdeveniments, els Mossos d’Esquadra van actuar de forma coordinada amb la policia local i van requerir dels reforços de la Regió Metropolitana Sud, de la qual forma part l’ABP de l’Alt Penedès. Però la valoració és positiva en els dos casos.

Els sots inspector Àlvar Piñol ha volgut refermar la vocació de servei dels agents de l’Alt Penedès i ha destacat que, en un context de retallades, mantenen el seu compromís amb els ciutadans de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: