Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca descarreguen el 4 de 9 net a Tarragona en una diada de Santa Tecla memorable

Els vilafranquins van continuar marcant la pauta amb tres gamma extra, tot i que van veure com la Jove de Tarragona i la Vella de Valls pressionaven fort a la segona ronda.

Els Verds actuaven a la diada castellera del primer diumenge de Festes de Santa Tecla, a Tarragona, juntament amb les dues colles locals grans, Xiquets i Jove, i amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els del Penedès portaven tota la setmana anunciant que no descartaven res per aquesta actuació. Van obrir amb un 3 de 9 amb folre impecable, tranquil i amb molta serenor. El mateix castell van oferir tan la Vella de Valls com els Xiquets de Tarragona i la Jove va descarregar un imponent 9 de 8. A la segona ronda els vilafranquins van respondre descarregant el segon 9 de 8 de la seva història, després que el descarreguessin per primera vegada a la passada diada de les Santes de Mataró, al mes de juliol.  La Jove de Tarragona va incrementar la pressió descarregant el 5 de 9 amb folre i la Vella de Valls descarregant la torre de 9 amb folre i manilles. Els Verds es van reservar el plat fort de la jornada per l’última ronda. El 4 de 9 sense folre. Va ser a la ronda de repetició. Amb una carregada força ràpida, la descarregada es va haver de treballar de valent i així aconseguir el segon 4 de 9 de la temporada, dues setmanes després de completar-lo a Sant Fèlix, i el quart de la història dels vilafranquins; tots de forma consecutiva. La Jove de Tarragona va acabar amb el 3 de 9 amb folre i la Vella de Valls amb el quatre. A la ronda de pilars, més gamma extra. Els Verds i els vallencs van descarregar el de vuit emmanillat i els tarragonins el de set amb folre. Per la seva banda els Xiquets de Tarragona es van sumar a la festa completant la millor actuació del seu historial amb els 3 i 4 de 9 amb folre i el 5 de 8. Pels vilafranquins la temporada no s’atura. La propera actuació dels Castellers de Vilafranca serà aquest diumenge vinent, 22 de setembre, en motiu de les Festes de la Mercè de Barcelona. Els del Penedès hi actuaran juntament amb els Castellers de Barcelona i els Minyons de Terrassa. L’actuació serà a les 12 del migdia a la Plaça Sant Jaume.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: