Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC de l’Alt Penedès es reafirma en garantir el dret a decidir i treballar perquè la celebració de la consulta es realitzi com més aviat millor

Els alcaldes, alcaldesses, caps de llista, regidors i regidores del PSC a la comarca han participat en una reunió de treball en la qual s’han tractat els principals objectius per al present curs polític.

Pel que fa als drets nacionals, el PSC es reafirma en la voluntat que ha expressat una gran majoria de catalans en exigir als governs tant de l’Estat com de la Generalitat diàleg per tal de fer possible el dret a decidir com més aviat millor i que es realitzi la consulta sobre l’encaix entre Catalunya i Espanya amb un procés transparent i democràtic. El PSC recorda que ha defensat des del principi la celebració del referèndum i ho continuarà fent, vetllant perquè el referèndum no generi cap fractura social i treballant perquè tots els catalans vagin a votar lliurement.

<p class="Default">En la matèria del dret al treball, la lluita contra l’atur és una de les principals prioritats del PSC a la comarca. Tot i que les dades d’aturats han baixat una mica durant els mesos d’estiu, la taxa d’atur comarcal al mes d’agost se situa en gairebé el 16%, un punt més que a l’any passat.

<p class="Default">Pel que fa als drets socials, el PSC posa sobre la taula les dades de pobresa de l’Institut Català d’Estadística, en les quals es desprèn que el 30% de la població viu al llindar de la pobresa. Des del PSC continuen posant com a prioritat les polítiques de justícia social que omplin de contingut uns pressupostos municipals que permetin poder atendre aquestes necessitats. El PSC exigeix que la Generalitat pagui als Consells Comarcals les beques menjador i que es mantinguin les aportacions per fer viables les llars d’infants municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: