Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Claustre de Sant Francesc acull la primera sessió sobre el curs sobre la Unió Europea, que s’acompanya d’una exposició

La inauguració del curs i de l’exposició es feia dimecres al vespre al Claustre de Sant Francesc, i enguany es fa sota el títol “repensem Europa: un camí és possible”; i que s’acompanya de l’exposició “Drets compartits” elaborada per la representació de la Comissió Europea a Barcelona i que es pot visitar fins el proper 27 de setembre.

Precisament el director de la representació de la Comissió a Barcelona, Ferran Tarradellas, explicava que la intenció amb l’exposició era donar a conèixer què ofereix la Unió Europea. Què és el que aporta als ciutadans, en un moment en que cada cop més es parla d’Europa. Comentava també que la seva intenció, en el debat que va servir per tal d’inaugurar aquest setè curs, era escoltar les inquietuds dels ciutadans sobre Europa. Amb un diàleg que considera ha d’anar de les institucions europees cap els ciutadans i a l’inrevés.

En aquesta primera sessió hi participava també el regidor Joan Manel Montfort regidor de promoció econòmica i de convivència i ciutadania, comentava que era important poder parlar d’Europa, conèixer millor què ens pot oferir, i més en un moment en que se’n parla força arreu.

Finalment el debat va comptar amb la participació de la cap de internacional del diari ARA, Carme Colomina, que explicava que el problema és com es parla d’Europa. En aquests moments Colomina comenta que tot se centre en la crisi i en les mesures d’austeritat que s’apliquen. Un fet que allunya més al ciutadà d’Europa que no pas l’apropa.

Colomina conclou que la Unió Europea, i sobre tot les seves institucions continuen sent unes desconegudes. I que tot i que ara hi ha més coneixement sobre el què passa als altres països europeus, tampoc és una visió real.

El curs es va iniciar amb un debat per parlar sobre el futur d’Europa. Les següents sessions seran el 25 de setembre per parlar sobre “Els ciutadans i les reformes de la unió monetària europea” i finalment el dia 26 es plantejarà si el model social europeu està en joc. Totes les sessions es fan al Claustre de Sant Francesc.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: