Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Casal dels Avis del Tívoli funciona amb normalitat des d’aquesta setmana però amb l’interrogant de com es finançaran les activitats

El Casal dels Avis de Caixa Penedès del Tívoli ha començat aquesta setmana la seva activitat després de l’aturada del mes d’agost. Tot funciona amb normalitat ara que encara no ha començat el gruix de les activitats que s’hi solen fer, com ara la gimnàstica, el ioga, els idiomes o la informàtica. El que sí que s’està desenvolupant com sempre és el servei de podòleg i de perruqueria per a homes i dones i la coral, que comença a assajar dimarts que ve.

Un cop l’obra social de Caixa Penedès va passar a ser la Fundació Pinnae i va anunciar que es desprenia dels Casals dels Avis, l’Ajuntament de Vilafranca va decidir agafar les regnes dels dos casals que hi ha a la vila, el del Tívoli i el de l’Espirall. Fins l’any que ve, Ajuntament i Fundació compartiran les despeses del funcionament dels casals i, a partir de gener, serà el consistori vilafranquí qui se’n faci càrrec. De moment, les dues persones que exerceixen de conserge a cada casal són personal contractat per l’Ajuntament.

El Jaume Massanell és el president de la junta d’activitats del Casal dels Avis del Tívoli des de fa deu anys i explica que tenen el dubte de com se sufragaran les activitats, tot i que, en principi comencen a partir del dia 16 de setembre. Des de fa uns anys, l’Obra Social pagava la meitat del cost i les persones que s’hi apuntaven, la resta.

La diferència principal és que, abans, les persones que assistien al Casal del Tívoli havien de tenir nòmina amb Caixa Penedès. Ara, en canvi, l’equipament és obert a tothom, almenys fins a finals d’any, quan caldrà fer una valoració i veure com funcionarà el servei en el futur, ja a mans de l’Ajuntament.

El Casal dels Avis del Tívoli acull molta activitat, especialment a les tardes. El mateix passa amb el de l’Espirall. En aquest cas, el funcionament és diferent perquè no hi existeix una junta d’activitats. El Casal dels Avis de l’Espirall obrirà dilluns vinent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: