Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ball dels bastoners ha situat el seu propi rècord en 269 pavanes consecutives, assolint l’objectiu d’acostar-se al rècord absolut

El dia 31 d’agost, dins dels actes de la Festa Major de Vilafranca, després de la processó de Sant Fèlix i a la Plaça Constitució els Bastoners van fer el tradicional rècord de pavanes.

Aquest era el segon intent de l’actual colla i l’objectiu era superar els registres anteriors de fa dos anys, que van ser de 169 pavanes, una darrera l’altra  i situar-se a només 34 pavanes del rècord absolut. Al final es va aconseguir l’objectiu arribant a les 269 pavanes. L’Albert Olaya destaca que per arribar-hi aquest estiu han fet una assajos especials. Desprès de l’esforç inhumà i de hores de ballar sense parar va arribar la recompensa d’assolir l’objectiu de les 269 pavanes. Recordem que l’actual colla de balladors dels bastoners celebra enguany la seva quarta  festa major. Com és preceptiu, cada dos anys, la colla un cop s’ha acabat la processó del dia 31 es desplaça a la plaça Constitució per intentar batre el rècord de pavanes consecutives, és a dir ballades una darrera l’altre sense parar en cap moment. Això es pot fer amb un sistema de relleus de balladors i de grallers. Ara els quedarà per a d’aquí dos anys el gran repte de superar les 303 pavanes en que està situat el rècord absolut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: