Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Covides preveu entrar 24 milions de quilos de raïm a la verema d’enguany, que és millor que l’any passat

La cooperativa Covides està ja en la recta final d’entrada de raïm de la collita 2013. Una verema que està sent bona, tot i que no tant gran en quan a volum com es preveia a l’inici.

Aquest 2013, segon comenta el president de la cooperativa, Joan Marcé, aquest any s’arribarà prop dels 24 milions de quilos. Prop d’un 18% més que l’any passat en que no es va arribar als 20. D’aquest volum, la cooperativa embotella una tercera part, i la resta es dedica a la venda a doll, per tal de continuar mantenint una diversificació del producte que els ajuda a tenir estabilitat. En quan a les vendes, un 60% de la producció sempre sota el paraigua de la D.O. Cava o la D.O. Penedès, s’exporta. En aquests moments, Covides te uns 600 socis que porten tota la seva producció als seus cellers. Marcé explica que són una cooperativa que es trobaria en la franja dels productors mitjans. La cooperativa va néixer a primers de la dècada dels 60 del segle passat, amb la voluntat de recollir els neguits i necessitats dels pagesos, i aquesta continua sent avui en dia la seva senya d’identitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: