Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença la campanya d’observació de les migracions d’ocells al Parc del Foix amb l’alliberament de dos aus rapinyaires

Aquest dissabte a les sis de la tarda al cim del Puig de l’Àliga  es farà l’alliberament de dos ocells rapinyaires. Seran un xoriguer i un aligot, encara a que a darrera hora hi pot haver algun canvi en els animals depenent de com evolucioni la seva recuperació.

Les aus procedeixen del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Són ocells que han arribat al centre de Torreferrussa ferits o caiguts del niu, i que després d’un període de temps en el qual s’han recuperat favorablement ara retornaran a la vida en llibertat. En el mateix acte d’alliberament es farà una breu explicació de diversos aspectes relacionats amb les aus.

Amb aquest acte s’iniciarà la campanya d’observació de les migracions d’ocells al Parc del Foix. Aquesta campanya s’anirà fent els dissabtes 14, 21, 28 de setembre i el 5 d’octubre, a partir de les 10 del matí i fins el migdia al Turó de les Tres Partions.

L’activitat està organitzada pel Consorci del Parc del Foix i l’associació "Còbit – Recerca i estudi de natura del Foix, Gaià i Anoia". L’assistència a aquests actes és lliure i gratuïta, i per tant tothom hi està convidat. Podem arribar a peu al Puig de l’Àliga  i al Turó de les Tres Partions per diferents camins des de Moja, Canyelles o Torrelletes. I també amb vehicle a través d’una pista que surt de la urbanització Daltmar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: