Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos continuarà fent marxes lentes per reclamar que els tractors puguin circular per les vies de nova construcció

Una desena de tractors han participat aquest matí en una nova marxa lenta organitzada per la Unió de Pagesos dins de la campanya “No ens barreu el pas”.

Els tractors han sortit a les deu del matí del polígon de Sant Pere Molanta, a Olèrdola, en direcció a Vilafranca per la nacional-340 fins arribar a la rotonda d’enllaç amb la nova C-15. Allà han aturat els vehicles i han repartit octavetes entre els conductors que passaven per la rotonda. Unió de Pagesos reclama que la Generalitat els deixi circular amb els tractors per les vies de nova construcció com la C-15 o la C-37 durant tot l’any i, sobretot, durant les èpoques de collita, sega o verema. D’altra banda, es queixen de la senyalització i del mal estat de les vies de servei perquè diuen que no es té en compte l’activitat agrària que, al cap i a la fi, és també una activitat econòmica. Ara, en plena verema a la DO Penedès, han aconseguit poder circular per la C-15; primer en el tram entre Puigdàlber i Sant Pere de Riudebitlles i, des de la setmana passada, ampliant fins a Igualada. Però el tram d’Olèrdola continua prohibit. El sindicat continuarà fent noves marxes lentes arreu del territori com la d’aquest matí a l’Alt Penedès, tot identificant els punts especialment conflictius, com alguns de Manresa o Girona. Els pagesos diuen que estan cansats de negociar quan sempre acaben sense solucions. La Unió de Pagesos també posa de manifest que la circulació per carreteres secundàries, estretes i amb revolts fa perillar la seguretat dels conductors i suposa un clar increment de temps en cada trajecte a més d’un augment del cost en combustible. El punt on ha tingut lloc la mobilització dels pagesos, la rotonda d’enllaç entre la nacional i la C-15, és especialment conflictiu pel trànsit en general. Havia de comptar amb un segon carril venint de Barcelona per evitar la congestió abans d’aquest estiu, segons havia afirmat el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a finals de novembre. Però encara no s’hi ha fet cap actuació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: