Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un incendi en una empresa de pirotècnia de Vila-rodona, del grup Igual, ha provocat dos ferits crítics

A les deu del matí Protecció Civil de la Generalitat ha rebaixat a <strong>fase d’alerta</strong><strong> </strong>el Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya per l’explosió i incendi en una empresa de pirotècnia, Pirogestión SL, al municipi de Vila-rodona, a la comarca de l’Alt Camp, situada al Camí de la Coma.

El pla s’ha rebaixat un cop s’ha confirmat que no hi ha risc de successives explosions ni el fum provocat per l’incendi té caràcter tòxic.

El foc ha afectat la meitat d’un magatzem aïllat amb aproximadament 80 metres quadrats. Els bombers han deixat cremar la nau de forma controlada, ja que no existia cap mena de perill de progressió del foc. El sostre de la construcció no ha col·lapsat, però una de les parets laterals ha cedit.

L’explosió ha ocasionat ferides de caràcter crític a dos treballadors de l’empresa, els quals han estat traslladats per un responsable de la mateixa empresa a l’Hospital Pius de Valls. Es tracta de dos homes, de 45 i 50 anys, que el SEM ha traslladat posteriorment amb dos helicòpters a la Unitat de Grans Cremats a l’hospital del Vall d’Hebrón, en estat crític..

L’empresa té la seu principal al Penedès i abasteix de pirotècnia tots els actes de la Festa Major de Vilafranca. L’any 1994 va partir una explosió important a la fàbrica de Canyelles.

La producció de Pirotecnia Igual va crèixer a partir dels anys noranta del segle XX i amb un procés d’Internacionalització el 1995 va constituir PiroGestion s.l, a Tarragona. L’empresa amb seu al Penedès també disposa de fàbriques a Chile i als Emirats Arabs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: