Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Som Penedès alerta que la delimitació de l’Àmbit Penedès encara es pot allargar fins a principis del 2014

Som Penedès es felicita per la publicació, per fi, del Decret de desplegament de la llei de creació de l’Àmbit Penedès que a més, conté les petites esmenes que hi van incloure. Tot i aquesta satisfacció, no comparteixen les mostres d’alegria expressades fins ara per tothom.

Som Penedès recorda que aquesta reivindicació va començar fa 8 anys i que encara falta fer la delimitació geogràfica de l’àmbit, fonamental per tal de poder avançar en qualsevol altre aspecte.

Segons les seves previsions, si no hi hagués cap municipi de l’Anoia que volgués passar a l’Àmbit de Comarques centrals, la delimitació no arribaria fins l’1 de novembre de 2013. Ara bé, això és improbable i Dídac Gallego alerta que si els municipis de l’Anoia que volen anar a Comarques centrals fan una proposta en què no hi ha discontinuïtat territorial, la delimitació de l’Àmbit Penedès no es concretaria fins el dia 1 de febrer de 2014.

 

La delimitació de l’Àmbit, doncs, encara es podria allargar més si algun d’aquests municipis de l’Anoia quedés encerclat per la resta i proposi anar a un àmbit diferent. En aquest cas, segons Som Penedès, potser l’estiu que ve encara no hi hauria la delimitació feta.

Diuen que no volen ser pessimistes, però atenent com ha anat la historia de l’àmbit, creuen que no es pot ser optimista.

 

Per Som Penedès les aturades en el camí de l’Àmbit Penedès tenen dues causes clares: la manca de voluntat de la majoria de la classe política catalana i la manca d’esforç de la gran majoria de representants electes de les comarques afectades.

Des de Som Penedès, Carles Gallego, fa una crida als ajuntaments i consells comarcals de les 4 comarques de l’Àmbit Penedès a no abaixar la guàrdia i continuar pressionant el Govern.

 

Som Penedès també fa una crida als ciutadans d’aquestes 4 comarques a començar a participar directament en la planificació territorial de l’Àmbit, no deixant la tasca de concreció del Pla Territorial del Penedès per quan finalment s’acabi delimitant l’Àmbit Penedès.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: