La verema al Penedès es preveu que sigui bona sanitàriament i amb un increment del 10% de producció respecte a la mitjana dels últims anys
La verema pel cava ja s’ha iniciat a la DO de Costers del Segre on Codorniu té la finca de Raimat però que no començarà al Penedès fins el proper dilluns 19 d’agost amb les varietats franceses del Chardonnay i el Pinot Noir. S’ha endarrerit al voltant d’una setmana i es normalitza respecte altres campanyes anteriors.
El sector preveu una magnífica collita però està pendent de les temudes pluges.
Les condicions climatològiques, amb una primavera fresca i amb molta aigua i un estiu amb unes temperatures moderades ha anat a favor dels ceps que han registrat creixements equilibrats.
Del conjunt de la DO Cava el Penedès produeix un 80% del raïm, un 18% aproximadament es cull a la resta de DO catalanes mentre que la producció conjunta d’altres zones de l’estat com Requena, la Rioja, Aragó i Extremadura no arriben ni al 2%.
En quan als preus que es pagarà el raïm, des de la patronal de l’Institut del Cava no s’entra a valorar-ho, però el seu president creu que enguany es mantindran o aniran lleugerament a l’alça. Un altre aspecte a tenir en compte són les vendes. Les valoracions són prematures, perquè el gruix principal és en el quart trimestre, però s’espera millorar resultats.
Així , en els darrers anys el sector del cava ha ampliat les exportacions perquè les vendes a l’Estat Espanyol han anat a la baixa.
Com cada any la verema començarà recollint chardonnay i pinot. Les varietats autòctones, macabeu, xarel·lo i parellada, base per l’elaboració de cava començaran a collir-se la primera setmana de setembre.<br /> <br />