Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La majoria d’aturats de l’Alt Penedès tenen estudis d’educació general i pertanyien al sector serveis

Dels 8.840 aturats registrats aquest juliol a l’Alt Penedès, 5.146 tenen estudis d’educació general i 5.053 treballaven al sector serveis.

Són algunes de les dades que permet conèixer L’Observatori del Mercat de Treball al Dia de la Mancomunitat Penedès-Garraf, corresponent al juliol de 2013.

Mirant l’atur per nivell acadèmic es constata que la majoria d’aturats tenen un nivell educatiu mínim: 5.146 tenen l’antiga educació general i 1.126 estudis primaris incomplerts. Crida l’atenció que, en canvi, només hi ha 89 persones sense estudis a l’atur.

Per sectors econòmics, el més castigat és el dels serveis amb 5.053 persones del total de 8.840 aturats. En segona posició se situa la indústria, amb 1.646 aturats, i amb 1.020 desocupats, la construcció ocupa el tercer lloc.

Durant el segon trimestre de l’any, l’Alt Penedès va registrar 3.245 comptes de cotització i 27.118 treballadors afiliats. Per sectors econòmics, el 56% dels treballadors afiliats treballen al de serveis, el 39% a la indústria i el 4’4% a la construcció; situant-se en darrer lloc un testimonial 0’6% corresponent a l’agricultura.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: