Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La capta ha arrencat repartint una capsa que va descobrint els detalls de la festa major i un llibre-joc amb il·lustracions de “la més típica”

Aquest matí, a les nou, els administradors Pere Catasús, Andreu Lara i Toni Santisteban han encès els tres coets que havien de donar inici a la capta de la festa major. Pocs minuts després, bona part de la gent que s’ha reunit a la Plaça de la Vila començava a adquirir i descobrir el programa que anuncia els actes de la festa i el regal que l’acompanya.

A l’interior d’una capsa de cartró encintada amb els colors de la festa major 2013, trobem diversos compartiments. Per una banda, l’estampa de Sant Fèlix, obra de Lluís Masachs, enrotllada. Després el programa oficial de la festa major i els complementaris, el de mà, el de la festa major solidària i el dels concerts de la banda. Tot aquest material ve acompanyat per un llibre-joc, ideat per Jaume Clavé i Lluís Masachs, que recull deu moments àlgids de la festa major i, a l’estil dels llibres d”On és en Wally?”, proposa buscar un seguit de personatges i elements enmig de les multituds pròpies de la festa.

Els dissenyadors del programa i de tota la imatge gràfica d’aquest any Aina Mallol i Raimon Gumà han buscat que tots els elements quedin compactats en un packaging i que els vilafranquins vagin descobrint poc a poc tots els detalls de la festa.

El Jaume Clavé ha estat l’ideòleg del regal que acompanya el programa. Hi va pensar un dia en una sessió de Cine Club Vilafranca i li va fer la proposta al Lluís Masachs. Tots dos han treballat en aquest llibre des del novembre passat, van plantejar-lo als administradors a principis d’any i han dedicat els darrers mesos a fer-lo realitat. A través de deu moments especials de la festa major, els textos i les il·lustracions repassen tots els elements de “la més típica”.

El llibre proposa moltes més cerques, de persones, elements o escenes i la possibilitat de personalitzar-lo pintant-ne la portada. L’il·lustrador Lluís Masachs explica que és un llibre per gaudir amb deteniment però també per aprendre.

Masachs també ha tingut la oportunitat de sentir aquests darrers dies les opinions de la gent sobre la seva estampa de Sant Fèlix. Diu que, en general, agrada perquè transmet una imatge colorista i alegre, que era precisament el que buscava en el context de desànim actual.

El programa i especialment el regal han agradat força als vilafranquins que l’han vist aquest matí per primer cop. De tot el pack se n’ha fet un tiratge de 1.800 exemplars, tot i que no es descarta fer més edicions del llibre-joc en el futur.

La capta, integrada per unes 300 persones entre adults i nois i noies amb ganes de col·laborar amb la festa, té previst recórrer avui els barris del Centre, Sant Julià, Les Clotes i el Poble Nou. El programa té un cost de 30 euros, com en els darrers anys, més la voluntat, i és una manera de col·laborar amb la festa major, que ofereix els seus actes de forma gratuïta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: