Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La banda de música de Cardona oferirà un repertori vinculat al territori d’on és originària

Aquest matí s’ha presentat en públic la banda de música que amenitzarà cercaviles i processons durant els tres dies de la festa major de Vilafranca, a més d’oferir al pati de l’escola Estalella els tradicionals concerts de banda. La Banda de Música de Cardona és una formació jove, té deu anys d’història, integrada per una seixantena de músics de totes les edats.

Cardona té una llarga tradició musical, tot i que l’associació va néixer al 2003. Però aprofita aquest bagatge per tocar un repertori vinculat al territori d’on és originària la formació.

El director de la banda Xavier Ventosa ho explica, així com l’estructura dels concerts de banda.

Ventosa ens ha comentat que per als músics de la banda és tot un honor venir a Vilafranca. No coneixen molt la festa però estan disposats a endinsar-s’hi.

La Banda de Música de Cardona es va presentar en públic el 13 d’Abril de 2003 en un concert a la col·legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona.

La Banda com a entitat recull el testimoni de la gran tradició musical cardonina que des de sempre s’ha encarregat d’amenitzar les festes locals tocant a passacarrers, processons, ballets o caramelles.

La formació no es dedica tan sols a amenitzar les festes sinó que cada any organitza també el concert de Festa Major de Cardona on s’interpreta un nou repertori variat i musicalment atractiu. La Banda ha actuat també a les festes majors de Súria i anualment a la de Solsona, al carnaval de Torà, a les festes dels traginers de Balsareny i a les festes de Santa Tecla de Tarragona.

La banda ha tocat quatre peces en el transcurs de la seva presentació davant de l’oficina central de Caixa Penedès, ara Banc de Sabadell, patrocinador de l’estada de la formació a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: