Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca han descarregat a Gràcia el seu cinquè tres de vuit de l’any

La diada de la festa Major de Gràcia ha transcendit però, i malauradament, per la caiguda del cinc de vuit dels castellers de la Vila de Gràcia i les  conseqüències sobre un dels castellers de la pinya.

Els barcelonins que van carregar el castell, van caure a la descarregada.

Un dels castellers que formava part de la pinya va patir una<strong> </strong><strong>fractura cervical alta. </strong> El Sistema d’Emergències Mèdiques i la Creu Roja el van atendre a l’interior de la Casa de la Vila, on va patir una<strong> </strong><strong>aturada cardiorespiratòria</strong><strong>.</strong>

Els equips mèdics van aconseguir reanimar l’home i un cop estabilitzat el van <strong>traslladar a l’Hospital Clínic</strong> de Barcelona.

Els barcelonins havien fet en primera ronda el set de vuit. Pel que fa als Xicots, en primera ronda van descarregar un altre tres de vuit, castell al que enguany li tenen presa la mida. A banda del tres de vuit, els Xicots de Vilafranca tenien la intenció de tirar  a Gràcia el quatre de vuit però, quan tenien els terços col·locats, es va aturar l’actuació perquè els serveis mèdics atenien el casteller de Gràcia que havia quedat ferit greu en caure el 5 de 8.

Un cop es va decidir suspendre definitivament l’actuació, els vilafranquins van fer únicament un pilar de cinc de comiat. A la mateix plaça també actuaven els Xiquets de Reus que també van descarregar els 3 de vuit a la primera ronda.

Al vespre, els Xicots actuaven a Castellbisbal, amb la torre de set com a millor castell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: