Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

“Els Vinardells, grallers del Penedès” presenten el disc de les músiques de la Festa Major de Vilafranca

Amb el nom “Els Vinardells fan Festa Major!”, aquest doble CD recull totes les músiques de la Festa Major de Vilafranca, des del drac fins al Cant dels Segadors, que normalment interpreta la banda, amb una harmonització pròpia per a grup de grallers i timbaler.

Amb aquest treball Els Vinardells, grallers del Penedès, volen fer la seva aportació personal a la Festa Major de Vilafranca amb un CD que presenta la foto musical de la festa tal i com sona a la actualitat, el paisatge sonor de les danses tal i com es ballen actualment, interpretant les diferents

tonades amb l’estructura musical requerida per cada un dels balls.

Per a l’elaboració d’aquest treball han comptat amb la col·laboració dels grups Els Filibusters, per a l’enregistrament de les melodies interpretades amb mitja cobla; Folkatr3s, per a les peces del ball de malcasats; i els timbalers dels diables, per a la gravació dels tocs de diables. L’enregistrament ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Vilafraca i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’acte de presentació tindrà lloc dimecres, 21 d’agost, a les 8 de la tarda davant el Palau Baltà i també es podrà comprar amb El 3 de Vuit del 23 d’agost.

La colla “Els Vinardells, grallers del Penedès” neix l’any 2004. Integrat per quatre joves, el grup conviu entre la música tradicional de les festes d’arreu del país i la curiositat d’anar més enllà amb la interpretació de repertori contemporani i de nova creació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: