Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

“Els Vinardells, grallers del Penedès” han presentat el disc de les músiques de la Festa Major de Vilafranca

Amb el nom “Els Vinardells fan Festa Major!”, aquest doble CD recull totes les músiques de la Festa Major de Vilafranca, des del drac fins al Cant dels Segadors, que normalment interpreta la banda, amb una harmonització pròpia per a grup de grallers i timbaler.

Amb aquest treball Els Vinardells, grallers del Penedès, volen fer la seva aportació personal a la Festa Major de Vilafranca. És un projecte que porten quasi dos anys treballant.

La desapareguda Colla de Mar-Grallers de Vilafranca va enregistrar un disc el 1987 i aquest és el punt de referència dels Vinardells, però hi ha afegit la totalitat de les músiques que es poden escoltar a l’actualitat a la Festa Major.

Per a l’elaboració d’aquest treball han comptat amb la col·laboració dels grups Els Filibusters, per a l’enregistrament de les melodies interpretades amb mitja cobla,  els timbalers dels diables, per a la gravació dels tocs de

Diables i Folkatr3s, per a les peces del ball de malcasats.

El disc es va presentar aquest dimecres a les vuit del vespre davant del Palau Baltà, com a acte previ a la Festa Major. L’enregistrament ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del

Penedès i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El volum es podrà comprar amb El 3 de Vuit d’aquest divendres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: