Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca han pogut triar en primer lloc i obriran ronda a la Diada de Sant Fèlix

La sort del sorteig de l’ordre d’actuació per la Diada de Sant Fèlix ha estat pels Castellers de Vilafranca.

Quatre nens vestits amb la samarreta de la Festa Major van fer de ma innocent i van escollir de dues urnes unes boles. A la primera urna les boles contenien els números de l’1 al 4, i donaven dret a escollir per odre correlatiu. A l’altra urna hi havia els noms de les quatre colles que participaran a la diada. La primera bola va ser el número 4 per als Minyons de Terrassa, és a dir que es quedaven sense possibilitat d’escollir. La segona bola va ser pels Verds.

Feia uns anys que els vilafranquins no podien escollir en primer lloc i per descomptat van demanar obrir la diada. La Joves de Valls va ser la segona en triar i actuarà en segon lloc, la Vella va demanar tancar ronda i els Minyons es van quedar amb el tercer lloc a l’ordre d’actuació.

En quan al ventall de castells que hi podria haver per Sant Fèlix és molt ampli però també en algun cas inconcret. Els quatre caps de colla presents al sorteig no van donar massa pistes, exceptuant el Pere Almirall dels Castellers de Vilafranca.

Per part de la colla Vella, Manel Urbano, va parlar de venir a màxims, com sempre, sobre tot esperonats per haver descarregat ja la torre de nou amb folre i manilles.

En el col.loqui posterior Urbano va parlar també del 5 de 9 amb folre i del pilar de vuit amb folre i manilles.

Per la seva part el cap de colla dels Verds va ser més explícit. S’obrirà amb un castell de nou amb agulla i la segona ronda serà pel gran objectiu de deu pisos.

 

 

El cap de colla de la Joves, Jordi Guasch, no va concretar castells, però va parlar del fet de retornar a Vilafranca, desprès de l’absència de l’any passat.

Finalment el cap de colla dels Minyons de Terrassa, Màrius Boada, tampoc va concretar castells. Va assenyalar que l’objectiu és portar alguna construcció de gamma extra i va mostrar l’agraïment a Vilafranca per haver-los convidat a la Festa Major duran trenta anys consecutius.

 

Recordem que obriran plaça els Castellers de Vilafranca, en segon lloc actuarà la Joves de Valls, tercers els Minyons i tancaran ronda la Vella de Valls. Així doncs tot ja és a punt per una nova edició de la diada castellera més important de l’any. Serà , com sempre, el 30 d’agost a la plaça de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: