Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca fan una demostració de força abans de la festa major, amb gamma extra a El Catllar i L’Arboç

Aquest cap de setmana no es podien esperar millors resultats per als Castellers de Vilafranca, que encaraven a El Catllar i L’Arboç dues cites importantíssimes de la temporada i una darrera “prova de foc” abans de les actuacions de la Festa Major.

Les coses començaven immillorables dissabte a la tarda a El Catllar, on els Verds es veien les cares amb la Vella de Valls i la Jove de Tarragona. Els Castellers de Vilafranca van començar l’actuació amb el tres de nou amb folre i l’agulla, el primer d’aquesta temporada i un castell que ja augurava el màxim nivell de la diada. Els vilafranquins van continuar amb la torre de nou amb folre i manilles, construcció estrenada aquesta temporada a Mataró i que l’endemà tornarien a descarregar a L’Arboç. Van continuar amb el quatre de nou amb folre i, per acabar, van tirar el pilar de set.

A El Catllar, les altres colles també van portar a plaça grans castells. La Jove de Tarragona va començar amb el nou de vuit amb tres enxanetes després d’un intent desmuntat, per continuar amb el cinc de nou amb folre, el tres de nou amb folre i el pilar de set amb folre, que, en aquest cas, només van poder carregar.

La Vella, per la seva banda, va arrencar amb el tres de nou. Va carregar la torre de nou amb folre i manilles en segona ronda i va continuar amb el quatre de nou i el pilar de set amb folre.

 

Ahir, les tres colles es tornaven a trobar a la diada de festa major de L’Arboç, que comptava també amb la participació de la colla local. Els Castelleres de Vilafranca van tornar a encarar els gamma extra. Després de començar amb el tres de nou amb folre, van tornar a alçar la torre de nou amb folre i manilles per plantar a la tercera ronda el quatre de nou amb folre. Finalment van descarregar el primer pilar de vuit amb folre i manilles de la temporada.

Per la seva part, La Jove de Tarragona va descarregar el tres de nou, el nou de vuit i el pilar de set amb folre, mentre que el castell de la tercera ronda, el quatre de nou, va caure quan estava a punt de ser descarregat. La Vella va optar pel tres i el quatre de nou amb folre per tirar en tercera ronda el quatre de vuit amb l’agulla i acabar amb el pilar de set amb folre, amb tots els castells descarregats.

Finalment, els Minyons de L’Arboç van fer el set de set, el cinc de set i el quatre de set amb l’agulla i van acomiadar l’actuació amb el pilar de cinc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: