Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El rebost solidari Ressò fa un any atenent prop de 600 famílies i havent repartit més de 10.000 lots de menjar

Ara fa un any, el 20 d’agost del 2012, es posava en marxa després d’un llarg camí el rebost solidari de Vilafranca Ressò. Situat al barri del Molí d’en Rovira, davant del centre sociosanitari Ricard Fortuny, l’espai és un banc d’aliments per a les famílies més necessitades de Vilafranca. Funciona amb un carnet de punts que cada unitat familiar té i que ha estat pactat, segons les característiques i necessitats de les famílies, a través dels serveis socials municipals.

D’aquesta manera, les famílies poden anar al rebost i triar els productes que necessiten d’una forma al màxim acurada, evitant el malbaratament.

Un any enrere, Ressò naixia donant servei a 200 famílies i amb la seguretat que aquest nombre creixeria exponencialment tal com evolucionava la crisi. Ara en són 586, unes 2.300 persones en total. En tot aquest any de funcionament s’han repartit més de 10.000 lots de menjar; per exemple, el mes passat es van fer 837 lliuraments.

Les xifres confirmen que la crisi ha afectat cada cop més famílies, tot i que ara s’està produint una certa estabilització, com explica el president de Ressò Manel Medialdea.

Tot i que els responsables de Ressò creuen que als mesos de setembre i octubre pot haver un repunt del nombre de famílies ateses, no descarten que hagin tocat sostre i que la situació comenci a remetre.

D’altra banda, recorden que actualment el 90% de les persones usuàries de Ressò són nadiues de Vilafranca.

El rebost solidari de Vilafranca continua amb reptes pendents. Ara treballen perquè la Generalitat els doni un permís amb el qual podran rebre aliments frescos del Banc d’Aliments de Barcelona.

Els aliments frescos que s’han repartit fins ara han costat bona part dels 60.000 euros que Ressò ha hagut de destinar durant aquests primers dotze mesos de vida a subministrar els seus magatzems. De manera que aquest permís suposaria un cert respir per al rebost, que ja fa cinc mesos que també rep aliments no frescos del Banc de Barcelona. Ressò se subministra a més a través de Creu Roja i amb col·laboracions d’empreses, supermercats, entitats i iniciatives socials. Ara compta amb 41 voluntaris fixes i una trentena més que fan tasques esporàdiques o periòdiques. El nou president de Ressò, que ha agafat el relleu d’Ahmed Benallal, ha volgut transmetre el seu agraïment a aquests voluntaris i fer una crida perquè més gent de Vilafranca se sumi al projecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: