Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Rebost Solidari necessita diners i aliments per prop de 700 famílies

Quan està a punt de celebrar el 1r aniversari de vida, el Rebost Solidari de l’associació Ressò està desbordat.

El Rebost es va posar en marxa, el 20 d’agost de l’any passat, atenent 200 famílies i aquest agost ja alimenta 689 famílies, que equivalen a prop de 2.400 persones. L’increment ha estat tan gran que ha desbordat les previsions menys optimistes. A més, al trobar-nos en ple estiu no els arriben les recaptes d’aliments que diverses associacions, empreses o escoles organitzen periòdicament al llarg de l’any.

El president de Ressò, Manuel Medialdea, fa una crida i demana tant aliments, com diners.

 

El banc d’aliments té signats convenis amb La Granja, Consum, Coaliment i Carrefour i setmanalment hi recull aliments, però necessita trobar més col·laboradors perquè actualment fa curt.

Una de les novetats que va introduir el Rebost Solidari va ser la incorporació d’aliments frescos. Ara mateix, però, davant l’escassetat d’alguns productes han hagut de limitar alguns aliments, com explica el seu coordinador Marc Torrent.

Nascut fa un any, el Rebost Solidari és fruit del treball coordinat de diverses entitats de Vilafranca que treballen en la distribució d’aliments a famílies necessitades i que, amb l’objectiu comú de gestionar el rebost solidari com a centre únic de distribució d’aliments a Vilafranca, es van constituir en l’associació Ressò.

Els seus usuaris hi arriben derivats des de Serveis Socials o des de Creu Roja, en el cas dels residents no empadronats.

Avui PTV dedica el programa El reportatge al banc d’aliments El Rebost Solidari.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: