Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El concert d’inxa torna a permetre als grups de grallers lluir-se tot just abans de la primera processó

Un any més el concert d’inxa a permès als grups de grallers i mitges cobles que hi participen lluir-se davant del públic que s’ha aplegat a la plaça de Sant Joan per escoltar les seves interpretacions. Com acostuma a passar, el concert ha començat un xic més tard del previst, ja que la diada castellera ha acabat tard.

No obstant, grallers i timbalers han pogut oferir, tot just abans d’anar a acompanyar els balls en la primera de les processons de la Festa Major d’enguany, una mostra de peces que difícilment es poden sentir al llarg dels dies de la festa major si no és en ocasions com aquesta. El president de la Coordinadora de Grallers de Vilafranca, Jordi Mestres, destacava la qualitat de les peces que s’interpreten. Malgrat el fet que els actes s’acaben solapant en aquests dies de la Festa Major, des de la Coordinadora es mostren satisfets de l’assistència de públic en aquest concert d’inxa al llarg d’aquests darrers anys. Les diferents peces que es van poder escoltar al llarg del concert refermaven, per la seva qualitat, l’opinió que Jordi Mestres ens donava sobre el moment actual de la gralla i de la música tradicional en general. Un concert d’inxa que acabava sobre les 7 de la tarda, amb temps encara per tal que els musics prenguessin alè abans d’iniciar cap a ¾ de 8 del vespre la primera de les processons de la festa major d’enguany.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: