Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ball Pla ha celebrat els 40 anys amb la presentació de les noves joies i una retrobada amb ex balladors

Les balladores del Ball Pla ja han estrenat en públic les joies que lluiran aquesta festa major. Les arracades i el camafeu són obra de l’estudiant de primer de joieria a l’escola d’arts Arsenal Aida Cascán i són el resultat del concurs que es va fer entre els alumnes de joieria a instàncies del mateix ball per renovar les joies. Fins ara, cada balladora es comprava les seves i eren diferents entre elles.

Les joies van ser presentades divendres al vespre davant del Palau Baltà en una retrobada entre balladors i ex balladors fins a la generació del 1973. Tots junts van ballar algunes peces després de refrescar ràpidament amb els balladors actuals els passos.

L’autora de les joies Aida Cascan ens explicava un cop va acabar l’acte com havia ideat les peces, que resulten senzilles però a l’hora modernes i conceptuals.

Cascan prové d’un petit poble d’Alacant i ha vingut a viure a Vilafranca per poder estudiar el que és la seva passió, la joieria, amb la voluntat de dedicar-s’hi.

Des de l’Arsenal, una de les seves professores, l’Anna Rafecas, recorda que a l’escola municipal d’arts de Vilafranca hi ha alumnes que venen de molt lluny.

La presentació de les joies del Ball Pla precedia la celebració d’un sopar de balladors i ex balladors al Parc del Tívoli.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: