Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest any farà mig segle des que a la Festa Major hi ha la tradició del pregó

Tot el que envolta els actes tradicionals de la més típica fa la sensació que té lustres d’antiguitat. Hi ha, però, tradicions que són força properes. Com per exemple la del pilar de salutació de les colles al monument als castellers a la sortida d’ofici el dia 30.

El monument té 50 anys i fa 50 anys d’aquesta salutació. Doncs en la mateixa línia en, Joan Cortadella, l’únic administrador de la Festa Major del 1963 que queda en vida, ens explica que el pregó va ser una introducció als actes de la festa d’aquell any.

 

Des d’aquell 1963 fins a l’actualitat 49 personatges han pregonat la festa. Alguns eren personalitats del món de la cultura vinguts de fora de la vila, però ja fa una colla d’anys, i en especial des de la represa de la democràcia que els pregoners acostumen a ser persones molt vinculades a la Vila. Cal recordar també que l’any 1995 el setmanari El 3 de vuit va recollir en un llibre les pregons pronunciats a la Festa Major fins aquell any. La resta, fins a l’actualitat, es poden trobar també a la seva edició online, a internet. L’autor i director teatral, Jordi Casanovas, serà el dimecres de la setmana vinent el 50è pregoner de la Festa Major de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: