Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Amb el llibret “Festa major de Vilafranca. Capgrossos i cercolets” s’ha estrenat una col.leccció de música de gralla

La millor manera  de cloure l’acte de presentació del llibret va ser mab la interpretació i ballada per part dels capgrossos de la Festa major del Petits. En volum s’hi inclouen les músiques que el graller vilafranquí Lluís Bullit ha escrit en els darrers anys per als balls. Tres pels capgrossos i una pels cercolets, músiques que encara s’interpreten avui en dia.

La presentació es va fer a l’Agrícol i comptava amb la presència de l’autor, del regidor de cultura, Raimon Gusi i del promotor de la nova col.lecció, Joan Cuscó. Cuscó explica que aquesta iniciativa s’ha creat amb la finalitat d’editar i de difondre nova música de gralla. El llibret també s’acompanya d’un comentari musical a les obres escrites per Bullit que ha estat fet pel tenorista i compositor Jordi Molina. D’altra banda també s’ha iniciat una col.lecció de llibrets amb partitures de músiques tradicionals de gralla adaptades al piano i s’ha començat amb la música del ball del Figuetaires, amb un arranjament per a piano de Puig i Adam de l’any 1937. La presentació va acabar, com dèiem, amb l’actuació dels nous capgrossos de la festa major dels petits acompanyats per la colla Grallers del Campanar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: