Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha acollit l’onzena edició de l’espectacle “Veus Paral·leles” al claustre de Sant Francesc, amb la participació de poetes belgues de la zona francòfona

La Institució de les Lletres Catalanes, el Servei de Cultura de l’Ajuntament i la Llibreria l’Odissea han tornat a organitzar una nova edició de l’espectacle de poesia “Veus paral·leles”, titulat aquest cop “De les Ardenes al Montnegre: sis poetes”.

L’espectacle es feia al Claustre de Sant Francesc sota la direcció d’Albert Mestres amb la intervenció d’una actriu, tres poetes belgues d’expressió francesa i tres poetes catalans.

“Veus Paral·leles” és un espectacle amb una sòbria posada en escena que serveix per trobar el nexe entre la realitat lingüística dels països de parla catalana i la de la Bèlgica francòfona.

En aquesta onzena edició a Vilafranca, “Veus Paral·leles” va retre homenatge a la que va ser directora de la Biblioteca Torras i Bages en temps de la 2a República, la també poetessa Joana Raspall. L’actual bibliotecària Eva Delriu va llegir alguns fragments del diari de bibliotecària on Joana Raspall detalla com va ser que va poder salvar els llibres de la Biblioteca Torras i Bages el gener l’any 1939, just abans que entressin les tropes franquistes a la vila. El regidor de Cultura ha avançat que Vilafranca organitzarà un homenatge específic per a la poetessa, que aquest dilluns complia cent anys.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: