Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una setantena d’alumnes participen en l’edició del 2013 dels Cursos d’estiu de música tradicional, amb especial atenció a la gralla i el timbal

Divendres al vespre, al Claustre de Sant Francesc es feien els concerts de cloenda dels tallers d’estiu de música tradicional que un any més organitzava l’escola de música Maria Dolors Calvet. En aquesta ocasió amb una setantena de participants, tot i que es van apuntar més de 90 persones.

Com explicava en la cloenda la coordinadora dels tallers, Iris Gayete, no s’havia pogut absorbir tota la demanda.

Pel que fa als participants, comprenen tots els grups d’edat i coneixements musicals.

Bàsicament la procedència és del Penedès i de les comarques veïnes, tot i que també de punts més llunyans. Gayete remarca que en aquesta edició s’han centrat en els instruments, i principalment la gralla i el timbal que són els que tenen més demanda. Aquets 2013 han tingut dos professors de gralla i dos més de timbal.

La bona participació i les ganes dels assistents són una bona mostra de l’interès que hi ha a Vilafranca i la comarca per la música tradicional. Iris Gayete considera que el Penedès, i Vilafranca en particular són de les zones on és més viu aquest interès.

L’alta participació en els tallers, i els bons resultats, refermen aquesta sensació, i asseguren també la continuïtat de la qualitat musical a les nostres festes tradicionals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: