Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tots els grups del CCAP, excepte el PP, aposten per uns serveis socials propers a la ciutadania

Abans d’arribar a les mocions, va tractar diverses qüestions, com la ratificació del nomenament de Joan Raventós, fins ara representant del Consell Comarcal a Caixa Penedès, com a representant del Consell a la Fundació Pinnae.

Francesc Olivella, president del Consell Comarcal va dir que era interessant ser presents a la Fundació perquè tenen la voluntat de donar suport a un projecte d’emprenedoria ajudat de microcredits elaborat pel Consell Comarcal i que beneficiarà la gent de la comarca.

Arribats a les mocions, la primera, presentada per l’equip de govern (CiU i ERC) manifestava l’adhesió del Consell Comarcal al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i promovia l’adhesió al Pacte per part de les entitats civils, culturals, econòmiques, socials i empresarials de la comarca. La moció es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC, la CUP, ICV i 4 vots del PSC. Hi va votar en contra el PP. I els 6 consellers restants del PSC es van abstenir.

La següent moció, presentada també pel govern, es titulava “a favor dels serveis socials de proximitat en mans dels municipis i els consells comarcals”. Els vicepresidents Jesús Salius (ERC) i Maria Rosell (CiU), van coincidir a valorar els Serveis Socials de proximitat com un dels millors serveis que es poden prestar des dels ajuntaments i des del Consell Comarcal i a defensar la condició de la proximitat com a requisit imprescindible per mantenir la qualitat de l’assistència. La moció es va aprovar amb el vot a favor de CiU, el PSC, ERC, la CUP i ICV i el vot en contra del PP.

La tercera moció, presentada per CiU, ERC i la CUP, insta el Govern de la Generalitat a signar i publicar sense més demores el decret de desplegament reglamentari de l’àmbit Penedès. A més dels tres grups que encapçalaven la moció, hi van donar suport també el PSC i ICV, i es va abstenir el PP.

La quarta i la cinquena moció tractaven sobre la Fundació especial Pinnae. La moció presentada pels grups del PSC, ICV i la CUP, demanava que es declarés nul·la la constitució del patronat de la Fundació i que es nomenessis nous patrons amb una major participació d’entitats públiques i una lliure designació per part de les entitats més significatives del territori. La moció presentada pels grups comarcals de CiU i ERC demanava que les administracions locals tinguin la màxima representació legalment prevista i que representin el conjunt de l’àmbit Penedès, i l’elaboració per part dels quatre consells comarcals penedesencs d’un full de ruta dels objectius estratègics de la fundació. Ambdues mocions coincidien a demanar una solució per al manteniment dels als casals d’avis de Caixa Penedès, una auditoria externa per saber de què es disposa i com s’ha gestionat fins ara l’Obra Social de Caixa Penedès i la selecció d’un director, amb un salari tècnic de l’Administració i escollit pels seus mèrits, per gestionar les iniciatives del Penedès. La primera d’aquestes mocions va rebre 16 vots favorables del PSC, ERC, el PP, la CUP i ICV, mentre que la segona va rebre 17 vots favorables de CiU, ERC i el PP.

L’últim punt del Ple va ser la renúncia al càrrec de conseller de Ramon Carbonell, de la CUP, que serà substituït en el proper Ple per Àngels Rus, regidora de la CUP a l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: