Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní veu difícil assumir el lloguer del local del Casal d’Avis de Caixa Penedès

L’alcaldessa de Sant Sadurní, Susanna Mérida, ha comparegut per donar a conèixer la proposta de la Fundació Pinnae que cedeix gratuïtament fins al 31 de desembre els locals dels seus Casals d’Avis i assumeix els costos dels serveis bàsics de les instal·lacions.

L’ajuntament de Sant Sadurní haurà de fer front, a partir del setembre, de la gestió de l’equipament i l’organització de les activitats. En definitiva, és el mateix acord assolit per l’ajuntament de Vilafranca fa uns dies.

Mérida diu que la posició de l’Ajuntament és “continuar negociant una millor solució per a aquest servei” i demana  “una major implicació de la Generalitat, que va tutelar el pas d’una obra social a una fundació privada i haurien d’haver estat més incisius en les condicions en que queden els casals dels avis”.

El Casal dels Avis de Sant Sadurní compta amb més de 350 usuaris i segons el govern, el seu cost se situa al voltant dels 72.000 €. A aquesta xifra caldria afegir-li 1.000 euros mensuals en concepte de lloguer a partir de l’any vinent, una oferta de la Fundació Pinnae que l’equip de govern qualifica com a “difícilment assumible”.

Ara, l’Ajuntament estudiarà com fer front als costos de la gestió del casal, però exigeix que aquesta càrrega econòmica es pugui dilatar en el temps per tal d’eixugar-ho en els propers pressupostos municipals. També ha assenyalat que caldrà fixar un model de co-pagament per a les activitats i tallers que s’hi feien regularment, com els balls, la coral, la gimnàstica, informàtica i manualitats.

El servei s’obrirà ara a tots els avis i àvies del municipi que ho desitgin i es crearà una junta gestora. L’Ajuntament ja avisa, però, que no podrà assumir totes les activitats que es feien fins ara i caldrà plantejar algunes opcions com les del voluntariat.

 

 

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: