L’ocupació als hotels de Vilafranca viu un increment aquest estiu gràcies a l’oferta enoturística
Les previsions per al que queda d’estiu són molt difícils de fer per a les responsables dels hotels de la capital de l’Alt Penedès perquè la majoria de reserves es fan a última hora. Tot i així, durant aquestes primeres setmanes de l’estiu, l’ocupació està vivint un increment que els professionals atribueixen a l’oferta enoturística del Penedès i al fet que la zona sona molt més que abans com a destinació relacionada amb la cultura del vi i del cava.
L’Elisabeth Díaz és la responsable de l’Hotel Casa Torner i Güell, al centre de Vilafranca, i explica que els clients saben molt bé el que venen a fer al Penedès.
També al centre, a l’Hotel Pere III, porten un bon ritme en relació a l’ocupació durant aquest mes de juliol. Però l’adjunta de direcció de l’establiment Cristina López destaca que les reserves es fan a ultimíssima hora en un 80% dels casos.
L’Hotel Cava Mas Tinell ha obert fa tot just tres mesos i afronta el seu primer estiu. La seva gerent Olivia Valderrama constata la impossibilitat de fer previsions fiables perquè, també aquí, les reserves arriben a l’últim moment.
Sobre el perfil i procedència dels clients, és molt divers. En el cas de l’Hotel Pere III, la majoria prové de la resta de l’estat. Tot i així estan tenint darrerament molts clients finlandesos.
Les estades dels turistes al Penedès solen ser, com comenta López, de cap de setmana, entrant divendres i marxant diumenge, i la informació que més es demana té a veure amb visites a cellers i caves.
Els hotels de Vilafranca complementen la seva oferta amb la restauració. Per exemple, a l’Hotel Cava Mas Tinell han obert recentment un espai gastronòmic adreçat, no només als seus clients, sinó a tothom.