Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Lluís Foix ha presentat a Vilafranca La marinada sempre arriba

Publicat per Columna, La marinada sempre arriba ja va per la quarta edició.

El llibre, que suposa el debut literari del veterà periodista de la Vanguardia, recull les seves vivències d’infància i joventut a Rocafort de Vallbona, a la comarca de l’Urgell, en una obra que també és un homenatge a la vida de pagès en temps difícils.

Lluís Foix feia molts anys que “el duia al cap” i quan ha començat a escriure’l, ha anat ràpid. El periodista precisa que l’exercici de tornar a la infància i revisar el període en el qual et fas persona, requeria certa perspectiva i maduresa.

La marinada sempre arriba està format per 34 capítols breus a través dels quals Lluís Foix va desgranant les seves vivències personals, a la vegada que va bastint un relat coral en el qual els protagonistes són els homes i les dones que en uns temps de grans dificultats i penúries es lleven cada matí disposats a fer fructificar una terra eixuta i gasiva.

Com ell destacava, ahir en la presentació a l’Agrícol, el volum ha suposat un atansament íntim a la terra.

 

El llibre de Foix està amanit amb un llenguatge àgil i una llengua viva que incorpora amb tota naturalitat un abundós i ric vocabulari propi de la zona.

La presentació a Vilafranca del llibre La marinada sempre arriba ha estat organitzada per la llibreria La Cultural.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: