Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital Comarcal afronta el 2013 amb una rebaixa del pressupost i de sous

A l’equador d’aquest 2013, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès continua intentant assolir l’equilibri econòmic, cada vegada més mermat, sense perdre qualitat assistencial.

Aquest 2013 el seu pressupost patirà una reducció del 5’5% com a mínim, que se suma al 4% del 2012. El seu gerent, Francesc Ferrer, ha reconegut a RTV Vilafranca que la gestió es fa molt difícil.   Aquesta reducció del pressupost comportarà una rebaixa de sous dels treballadors de l’Hospital vilafranquí que en aquests moments s’intenta negociar, segons el gerent. Quant al 2012, tot i les dificultats, s’ha pogut finalitzar el projecte d’ampliació i s’ha acabat la segona fase de les obres encetades l’any 2010. L’Hospital Comarcal ha posat en marxa el remodelat servei d’urgències, el nou bloc obstètric i la nova Unitat de Cirurgia Sense Ingrés, amb dos nous quiròfans. En matèria assistencial han tingut 7.333 altes: 5.559 són convencionals i 1.774 de cirurgia ambulatòria. L’hospital ha tingut 30.666 estades, per Consultes Externes han passat 114.778 visites, l’Hospital de Dia ha fet 5.000 sessions i per Urgències han passat 57.799 persones. El gerent destaca que l’any passat van reduir les llistes d’espera de cirurgia major, prioritzant els pacients amb més temps d’espera, i establint la mitjana d’espera en 7 mesos. Tot i les dificultats i retallades, durant el 2012, l’Hospital Comarcal va augmentar lleugerament l’activitat assistencial, segons Ferrer. La memòria del 2012 de l‘Hospital Comarcal de l’Alt Penedès conclou que disposem d’un hospital modernitzat i dimensionat, d’acord amb la població de referència, i que caldrà avançar encara més en aspectes que potenciïn el treball integrat amb altres institucions del territori per agilitzar processos i optimitzar recursos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: