Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca dóna suport al sistema de protecció civil del municipi de Puerto Cabezas-Bilwi, a Nicaragua

A mitjans de juny, el municipi de Puerto Cabezas-Bilwi, ciutat agermanada amb Vilafranca, va patir el pas d’una ona tropical, que va ocasionar considerables danys en alguns barris urbans i en comunitats rurals de la zona de Llano Norte.

Tot i no tractar-se d’un fenomen especialment destructiu, les pluges continuades i la situació de vulnerabilitat en què es troba bona part de la població van provocar que moltes famílies perdessin collites imprescindibles per a la subsistència. L’acumulació d’aigua i el desbordament de latrines també va facilitar la propagació de malalties respiratòries i gastrointestinals.

L’estat d’emergència que l’ona tropical va provocar va tenir efectes molt localitzats, però que a petita escala tenen àmplia repercussió per a moltes persones i famílies. En aquest sentit, la necessitat de reforçar els mecanismes de protecció civil locals amb més mitjans esdevé imprescindible, ja que pot ser un factor que ajudi a afrontar millor noves situacions en un territori sotmès a fenòmens climàtics adversos.

Puerto Cabezas està agermanat amb Vilafranca i amb Sant Pere de Ribes. Per això, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha obert una campanya dirigida a tots els municipis i entitats socis del Fons Català per respondre a les necessitats específiques presentades per l’Alcaldia de Puerto Cabezas i que es concreten en instruments i materials que reforcin el sistema de protecció civil del municipi per afrontar amb més garanties futures emergències. L’Ajuntament de Vilafranca ha impulsat la campanya entre els socis del Fons Català i hi participarà  de forma directa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: