Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Sant Sadurní lamenta que Vilafranca hagi actuat de manera unilateral en el cas dels casals d’avis de Caixa Penedès

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Sadurní ha fet públic a través d’un comunicat el seu posicionament en la polèmica sobre el tancament dels casals d’avis de Caixa Penedès a finals de juliol. Des de Sant Sadurní expliquen que el passat mes de març, els ajuntaments dels 12 municipis que compten amb casals d’avis d’aquesta entitat van rebre extraoficialment una informació sobre la intenció de Caixa Penedès de desvincular-se d’aquests projectes d’obra social i obrir la porta a que siguin els municipis qui n’assumeixin els costos de la gestió i el manteniment.

Representants dels municipis afectats es reuneixen a l’abril i acorden sol·licitar una reunió urgent amb el departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, una trobada que no es produeix fins el passat 11 de juliol. Precisament la setmana passada es va fer efectiva també la transformació de Caixa Penedès en la Fundació Especial Pinnae. Aquest nou organisme marca com a objectius la dinamització econòmica del territori i a la inserció sociolaboral, així com a l’assistència social i al foment de l’educació i la cultura. Entre les primeres mesures que pretenen dur a terme es troba l’abandonament de la gestió dels casals d’avis de l’entitat financera, a partir del 31 de juliol.

Des de la Generalitat s’ha instat als ajuntaments a negociar directament amb la nova Fundació Pinnae. Per la seva banda, la conselleria de Benestar Social i Família ha accedit a negociar per ajornar fins a finals de desembre la decisió de la Fundació de retirar-se dels casals d’avis.

A l’espera d’aquesta trobada entre els municipis i la Fundació, l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Sadurní vol manifestar el seu desacord amb la decisió de l’Ajuntament de Vilafranca de negociar de manera unilateral amb la Fundació Pinnae, i a esquenes de la resta de municipis afectats, la situació dels seus dos casals d’avis. L’equip de govern de Sant Sadurní continuarà al costat de la resta de municipis afectats i treballarà conjuntament, fins que sigui possible, per aconseguir la sortida més beneficiosa per als veïns i usuaris del casal d’avis.

L’alcaldessa, Susanna Mérida, ha manifestat el seu desacord amb la manera com ha actuat Vilafranca. També ha explicat que no en poden fer-ne una valoració positiva després de conèixer per la premsa que aquesta fundació privada gestionarà més de 140 milions d’euros. Mèrida diu que no creuen encertada la decisió de la fundació d’excloure un col·lectiu tan important com són les persones jubilades del seu àmbit d’actuació, quan aquestes han contribuït econòmicament durant tants anys amb les seves pensions i estalvis. Els Ajuntaments, ha dit l’alcaldessa de Sant Sadurní, no poden continuar suportant les retallades que des de tots els àmbits s’estan produint, i més sent coneixedors del capital que gestionarà aquesta fundació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: