Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per la Vegueria Penedès considera que l’aprovació del decret de l’àmbit és una molt bona notícia

Des de la Plataforma, a través d’un comunicat, es considera que és una notícia bona per a les nostres comarques. Recorden però que la llei de creació de l’Àmbit Penedès va ser aprovada per unanimitat pel Parlament el dia 14 de juliol del 2010, és a dir fa més de tres anys.

I que per mig va haver-hi unes eleccions. El govern, després de set anys de tripartit, va canviar de color polític i va passar a mans de CiU, i no va ser fins 21 de desembre del 2011 que va sortir a informació pública el projecte de decret. Si fins aquí el termini ja és exagerat, el que no té cap mena de justificació consideren des de la Plataforma, és que hagi hagut de passar més d’un any i mig per a la publicació del decret definitiu i més tenint en compte que, pel que diu la nota del govern, sembla que no diferirà gaire del projecte que va sortir a informació pública. En el comunicat la Plataforma apunta que els desacords dins del mateix partit del govern segurament han ajudat a alentir el procés.

Ara, apunten, queda esperar la immediata publicació del decret al Diari Oficial de la Generalitat. Sembla que se’n mantenen els continguts bàsics, entre els quals la possibilitat que alguns municipis de l’Anoia manifestin, en un termini de dos mesos, la voluntat de formar part de les Comarques centrals. El que és cert en qualsevol cas, consideren, és que ara som ja en un camí sense retorn en què hi haurem de ser tots per aconseguir fer realitat les expectatives que ara se’ns obren.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: