Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fundació Pro Penedès posa a debat la planificació de territori, amb l’horitzó de l’Àmbit Penedès

La Fundació celebra una sessió de treball aquest dimecres, 17 de juliol al Vendrell, per debatre en Comissió oberta un document del Pla Estratègic del Penedès, centrat sobre els temes de planificació territorial. Elaborat pels arquitectes i ambientalistes Pau Batlle, Antoni Ferran i Arnau Gómez ja se n’ha fet un primer debat a la Comissió d’experts del Pla.

El document aborda el territori des de 3 eixos: el Marítim, el Igualada – Vilanova i el Pol del Vendrell, des de les vessants d’infraestructures, planejament, activitats econòmiques i paisatge, així com el procés de participació que ha de comportar la planificació del territori.

Amb aquesta part del Pla Estratègic, la Fundació pretén que el territori estigui preparat per encarar el debat de la Planificació Territorial de l’Àmbit Penedès així que la Generalitat el posi en marxa, cosa que s’està preparant actualment. A banda dels aspectes més lligats al planejament, el document també conté un bloc dedicat a la gestió al Penedès de la Crisis Energètica, un altre de l’Aigua i un darrer dels Residus Municipals. Ho explica el coordinador del Pla Estratègic del Patronat de la Fundació, Jordi Cuyàs.

La intenció principal és poder deixar clar quin Penedès es vol per el futur més immediat.

A la reunió del Patronat, a banda de tractar els temes lligats al Pla Estratègic i d’aprovar la memòria de l’any anterior, es va manifestar la preocupació pel procés de desmantellament de Caixa Penedès, posant-se a disposició de les autoritats catalanes de control per contribuir a que la nova Fundació hereva de Caixa Penedès estigui arrelada al territori i tingui una participació democràtica en la nova etapa. Així mateix es va reclamar al sistema bancari que opera al territori, especialment a la única Caixa d’estalvis catalana que n’ha quedat i al Banc que ha absorbit Caixa Penedès, la fluïdesa necessària del crèdit per que l’economia del territori pugui desenvolupar-se amb normalitat. Cuyàs expressava també la preocupació i els dubtes sobre el futur de l’antiga Fundació Caixa Penedès i la seva relació amb la nova Fundació Pinnae.

En aquest sentit es mostrava convençut que s’haurà de parlar entre totes les parts, per tal que tant els diners i béns de l’antiga Fundació Caixa Penedès i la seva vinculació al que era l’Obra Social continua sent útil i revertint en el territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: