Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fundació Especial Pinnae vol mantenir els compromisos de l’Obra Social de Caixa Penedès i obrir un nou front: el foment de l’ocupació

La recent constituïda Fundació Especial Pinnae agafa el relleu de l’Obra Social de Caixa Penedès, després que els actius de l’entitat d’estalvi penedesenca hagin passat a mans del Banc Sabadell i mentre continua com a accionista del Banc Mare Nostrum.

El president de la fundació, Martí Soler Bordes, diu que la voluntat és mantenir els compromisos que tenia l’obra social al territori. Però destaca que s’obre una nova línia d’activitat relacionada amb el foment de l’ocupació, l’autoocupació i les microfinances, per donar resposta a les necessitats d’una societat marcada per la crisi i l’atur.

Soler Bordes ha explicat a Ràdio Vilafranca i Penedès TV que ara, en no està vinculada la fundació a cap activitat financera, se centrarà exclusivament en el Penedès, el seu radi d’acció natural. Però amb la voluntat d’arribar a cobrir algun dia tot el que seria l’àmbit Penedès.

Sobre com es finançarà la Fundació Especial, Soler Bordes comenta que tenen un patrimoni heretat de Caixa Penedès i les accions a BMN. Aquestes darreres no donaran fruits a mig termini i, per tant, s’hauran de buscar noves vies de finançament i reduir els costos que hi havia fins ara.

La Fundació Especial Pinnae rep aquest nom perquè és l’origen de la paraula “Penedès”. Significa “penya” i està relacionat amb els primers assentaments d’Olèrdola. El nom de Caixa Penedès desapareix perquè, per qüestions legals, si es volia mantenir havia d’anar acompanyat per l’adjectiu “antiga”. Els responsables de la Fundació han preferit buscar un nom nou abans que mantenir-lo en aquestes condicions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: