Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Federació d’ADF Penedès Garraf remarca la importància de les tasques de prevenció per evitar que els incendis estiguin fora de capacitat d’extinció

La setmana passada van acabar els treballs de neteja que un grup de tretze voluntaris de les ADF’s de Mediona, Castellví de la Marca, Sant Sadurní, Font Rubí i Sant Martí Sarroca feien en una franja de seguretat al voltant de la urbanització Sant Elies de Mediona.

<p class="Standard">Si hi hagués un incendi, el foc es podria atacar en aquestes zones properes a les cases i amb molta menys vegetació. Aquesta és una de les accions de prevenció que duen a terme les ADF’s i s’uneix a altres actuacions fetes aquest any, com la neteja de la franja perimetral al voltant del Castell de Subirats, arranjaments de camins o construccions de pous d’aigua. En el cas de Mediona, s’han hagut de demanar permisos especials perquè són una mena de tasques que s’han de realitzar a la temporada d’hivern, però la subvenció amb la qual es financen els treballs ha arribat amb retard.

<p class="Standard">Les ADF’s han vist reduïdes les subvencions en un 60% en els darrers tres anys. Des de la Federació Penedès Garraf, entenen la situació econòmica, però remarquen la importància de seguir fent tasques de prevenció als boscos de la zona perquè en els darrers 20 o 30 anys s’hi ha acumulat un gran volum de combustible forestal i els focs que es puguin produir estaran fora de capacitat d’extinció. La Federació intenta idear noves formes per finançar els treballs, com ara el projecte pilot de conversió de les restes de la neteja forestal en biomassa que van fer l’any passat als boscos d’Ordal.

<p class="Standard">Sobre com es presenta la campanya d’aquest estiu, des de les ADF’s del Penedès Garraf expliquen que la pluja de la primavera és positiva perquè manté els boscos humits, malgrat que hagi fet créixer l’herba.

<p class="Standard">La Federació d’ADF Penedès Garraf afronta la campanya d’aquest estiu amb els mateixos mitjans que l’any passat i la incorporació d’un camió d’extinció adquirit per l’ADF de Subirats. En total són 116 vehicles, amb la capacitat de transportar 177.000 litres d’aigua, i 569 voluntaris actius.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: