Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cooperativa Biomassa del Penedès veu en la reforma elèctrica un “pas enrere” però confia en la capacitat del sector de les renovables per a sortir-se’n

El Consell de Ministres aprova avui la reforma elèctrica per reduir l’anomenat dèficit de tarifa, la diferència entre el que paguen els consumidors i el cost de l’energia. Ara és de 28.000 milions d’euros i<strong> </strong><strong>puja a un ritme de 4.000 milions cada any.</strong><strong> </strong>

<strong></strong>Entre les opcions per reduir-lo hi ha la d'<strong>encarir la factura de la llum</strong>, però també la modificació en el sistema de retribució per a les empreses del sector d’energies renovables. Fins al moment, percebien una prima per quilowatt generat, però ara se’ls aplicarà una retallada en les subvencions d’aproximadament 1.500 milions d’euros i a més, segons fonts del sector, s’aplicarà amb caràcter retroactiu.

Des de la cooperativa Biomassa del Penedès, que ahir organitzava una jornada sobre l’autoconsum a Vilafranca, Marcel Surià explica que aquest concepte de “penalització de les renovables” és un pas enrere molt greu, tot i que confia en la capacitat del sector per sortir-se’n.

Segons Surià, la conscienciació d’administracions com els ajuntaments, empreses i particulars i el foment de l’autoconsum són factors clau per a la sostenibilitat energètica. Les primes a les energies renovables van superar l’any passat els 5.000 milions d’euros, però la seva aportació al sistema energètic estalvia importacions de petroli, segons estudis del sector.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: