Dilluns, 15 d'octubre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Els Verds signen la millor diada de Les Santes, amb la primera torre de nou amb folre i manilles de la temporada i l’inèdit 9 de 8 amb una enxaneta

Com ve sent habitual, per la diada de Santes de Mataró, els Castellers de Vilafranca porten a plaça el primer castell de gamma extra de la temporada: la torre de 9 amb folre i manilles. Aquest cop, els Verds s’havien marcat un altre objectiu, l’inèdit 9 de 8 amb una sola enxaneta.

Abans d’encarar els dos principals objectius de la jornada castellera, els Verds obrien l’actuació amb el 3 de 9 amb folre. Un castell que, després de desmuntar-ne un primer peu, els vilafranquins van poder descarregar còmodament. A la segona ronda, arribava el castell més important de la diada i el principal objectiu de la colla. Amb tot el peu muntat, la torre de 9 amb folre i manilles va anar amunt a la primera i força ràpid. Amb aquesta torre descarregada, els Verds han estrenat la gamma extra d’aquesta temporada i han completat el castell número 150 de la gamma extra descarregat per la colla.

Els Castellers de Vilafranca afrontaven a la tercera ronda el 9 de 8, el primer que portaven a plaça els Verds, però també el primer amb una sola enxaneta de la història. Tot i la llarga execució del castell i l’elevat nombre de castellers que pugen al tronc, la construcció va estar controlada i l’enxaneta va poder fer les tres aletes en 42 segons, sense majors dificultats.

Per acabar, els Castellers de Vilafranca descarregaven a la ronda de pilars el de 7 folrat, amb la idea d’estrenar el de vuit en propers compromisos.

El cap de colla dels Castellers de Vilafranca Pere Almirall valorava la millor diada de Les Santes per als verds tot just acabada l’actuació.

El cap de colla deixa ara que ja l’han descarregat el 9 de 8 per afrontar nous reptes. Almirall també explica que, per als Castellers de Vilafranca, aquesta construcció s’havia de fer amb una sola enxaneta.

Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca van fer ahir un ampli seguiment de la diada de Les Santes oferint la retransmissió en directe, també en streaming. La retransmissió es va fer en coproducció amb la televisió pública de Mataró i amb els comentaris de Xavier Capdevila i les entrevistes de Toni Comas a peu de plaça. Per ràdio, Pep Ribes i el seu equip van encarregar-se de la retransmissió. Avui, al programa Diades Castelleres, Penedès TV recull les millors imatges de la diada en un resum de mitja hora.

El cap de setmana vinent els Verds descansen. La propera actuació serà el dissabte 3 d’agost a la Plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú, en motiu de la Festa Major. Els Castellers compartiran plaça amb la colla local, els Bordegassos de Vilanova, i amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Enquesta

La tàctica que fa més favor a l'unionisme és la de…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Esports 21
L'actualitat esportiva, amb Joan Sòria i Tito Boada
22:00
Va de castells
Tota l'actualitat castellera, amb Pep Ribes

Penedès Televisió

17:30
Gaudeix la festa
Programa sobre cultura popular
18:00
L'informatiu LSC
L'actualitat diària, en llengua de signes catalana
18:30
Diades castelleres
El Vendrell - Santa Teresa

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: