Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds cedeixen el seu fons de revistes castelleres a la Torras i Bages

Un conveni entre els Castellers de Vilafranca i la Biblioteca Municipal Torras i Bages permetrà que el fons de revistes castelleres de la colla estigui catalogat i disponible per a tothom.

El fons inclou 53 títols diferents, des dels anys 70 fins a l’actualitat.

La colla cedeix en dipòsit el seu fons de revistes, sota el nom Fons Castellers de Vilafranca, a la Biblioteca Torras i Bages, que es farà responsable de la seva conservació, tractament i difusió per a ús lliure dels ciutadans en els seus treballs de recerca, de divulgació o de promoció cultural.

La directora de la Torras i Bages, Núria del Campo, se sent satisfeta amb el conveni perquè un dels objectius de la biblioteca és preservar i difondre. A més, els permetrà incrementar i millorar el fons local, que en definitiva els fa diferents i singulars de la resta de biblioteques.

 

Ara, la Torras i Bages haurà de procedir a la seva descripció i a posar el fons a l’abast dels interessats, a través d’internet.

La cessió de les revistes castelleres és la segona fase del procés de recuperació dels fons de la colla, iniciat l’any 2008.

En una primera fase, l’any 2011, es van cedir 6.000 fotografies a l’Arxiu Comarcal i ara arriba la cessió de les revistes castelleres.

 

L’arxiver dels Castellers de Vilafranca, Josep Maria Feliu, explica que a Cal Figarot, les revistes no tenien les condicions apropiades de conservació i tampoc estaven disponibles per a la seva consulta.

 

La presentació del conveni signat entre els Castellers de Vilafranca i la Biblioteca Torras i Bages ha comptat també amb el regidor de Cultura, Raimon Gusi, i els president dels Verds, Josep Cabré.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: