Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els regidors de CiU, CUP, ERC i ICV a l’Ajuntament signen l’Acord de Vilafranca a favor del dret a decidir i l’estat propi

Aquesta tarda tretze dels vint-i-un regidors de l’Ajuntament de Vilafranca han signat aquest acord, que significa el seu suport a nivell personal i individual al dret a decidir del poble de Catalunya i a favor també de l’estat propi. De fet eren tots els regidors dels grups de CiU, CUP, ERC i ICV; i no l’han signat els sis regidors del PSC i els dos del PP.

L’alcalde Pere Regull ha volgut remarcar que es tracta d’un compromís clar dels regidors que tenen representativitat en defensa que el poble català pugui expressar la seva opinió sobre un tema tant important com és el seu futur. Per Regull, no s’entén que el Govern de l’estat pugui posar en dubte aquest dret a auto determinar-se i expressar-se per decidir el propi futur com a poble. Regull però ha volgut remarcar també que es tracta d’un pacte social, que ha de servir per tal d’auto gestionar els recursos econòmics i socials de Catalunya. Des de la CUP Xavier Navarro, que ha signat en nom també de Llorenç Casanova que no ha pogut assistir a l’acte, ha volgut insistir en que es tracta d’un acord que no és excloent. Navarro ha apuntat que decidir és un dret bàsic; i ha posat èmfasi en la necessitat també que la societat civil pugui decidir quin model de país vol. El regidor d’ERC, Pep Quelart ha recordat les manifestacions del 2010 i del 2012, i ha comentat que cal que els polítics estiguin al costat de la majoria de la ciutadania que demana solucions ja als problemes actuals, tant econòmics com socials. Per Quelart la resposta només pot ser l’estat prop. Ha insistit en que es tracta d’una reivindicació tranversal, i que per aquest motiu te molt de recolzament. Finalment el regidor d’ICV Bernat Villaroya ha posat de manifest que aquest acord a Vilafranca no és un fet aïllat, ja que és un posicionament clar dels electes vilafranquins que d’alguna manera segueix els que ja s’estant donant en d’altres administracions del país, com ara el Parlament. Després de la signatura de tots els regidors que han donat suport a l’acord, s’ha fet una fotografia a les escales de l’Ajuntament per deixar constància també del moment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: