Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els municipis col·laboraran en les despeses d’estada a l’alberg municipal dels temporers de la verema

La setmana passada hi va haver reunió del consell d’alcaldes al Consell Comarcal de l’Alt Penedès. La sessió va començar amb la intervenció de la regidora de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca, M. Josep Tuyà, que va presentar la Comissió de la Verema i els problemes que afronta la campanya.

Tuyà va explicar que, com a conseqüència de la mecanització de la vinya i de la crisi econòmica, es tendeix a contractar menys gent i, preferentment, a persones de la comarca en situació d’atur. Des de l’Ajuntament de Vilafranca es va fer una proposta de col·laboració econòmica als ajuntaments per cofinançar les despeses d’estada a l’alberg municipal de les persones que arribin a la vila sense contracte de treball. Els alcaldes van acordar que des del Consell Comarcal es faci arribar a cada ajuntament u na nova proposta de col·laboració econòmica que sigui proporcional el nombre d’habitants de cada municipi.

El Consell d’Alcaldes, entre altres temes, també va acollir una representació de l’Escola Intermunicipal de l’Alt Penedès que va presentar el nou cicle formatiu de grau superior d’Integració Social, que es començarà a impartir durant el curs 2013-2014.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: