Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Juliols UB tornen a Vinseum per 6è any

La Universitat de Barcelona i VINSEUM, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, organitzen de nou un dels cursos dels Juliols de la UB, a Vilafranca.

De dilluns a divendres vinent, s’impartirà un curs que porta per títol: “Del vi, el patrimoni i els sentits” , que combinarà sessions teòriques i pràctiques amb visites a cellers.

El curs, que cada edició gira al voltant del món del vi i el cava en un sentit ampli, parteix enguany dels sentits i abasta àmbits tan diversos com l’enologia, les arts, la tecnologia, l’arquitectura i el paisatge, com explica el vilafranquí Joan Cuscó, coordinador del curs.

 

El curs està plantejat de forma interdisciplinar perquè hi intervinguin els cinc sentits: percepció, oïda, gust, olfacte i tacte. Al llarg de cinc dies es

cercaran exemples paradigmàtics dels camps de l’art i la cultura que permetin un nou acostament al territori i al patrimoni o es relacionarà la cura dels sentits amb els diferents tipus de pensament: científic, ètic i artístic.

Hi ha 25 alumnes matriculats i encara queden algunes places disponibles.

 

La majoria dels assistents al curs Els Juliols de la UB a Vinseum són estudiants universitaris, però també hi ha, com en altres edicions, professionals del sector enoturístic i del vi i el cava.

Al curs hi intervindran 11 professors, cap dels quals repeteix respecte la passada edició. Des del poeta Biel Mesquida al director tècnic del celler Mas Rodó, Oriol Sala, passant per Montserrat Comas del Museu de Badalona o els enòlegs Josep Pasqual i Josep Anton Llaquet.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: